Над 80 акта и 240 фиша са съставени за ден от полицията за нарушения по пътищата в София, съобщи старши инспектор Любомир Апостолов пред bTV.  

От вчера общо 46 екипа на "Пътна полиция" извършват линеен контрол за спазване на закона за движение по основните пътни направления и автомагистралите. 

Екипите на пътна полиция осъществяват единен контрол. Превенцията е с цел установяване на агресивни водачи на пътя както и такива, които предприемат неправилно изпреварване, рискови маневри, обясни Апостолов. 

“Преди минути завърши нашето дежурство, откакто е тече акцията имаме съставени над 80 акта са за установяване на административно нарушение и над 240 фиша. Имаме 5 броя установени акта за водачи, употребили наркотични вещества с положителен тест и имаме 3 броя акта, установени при водачи, които са дали отказ да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Също така имаме 3 броя акта над 1.2 промила в издишания въздух в апарата и един водач, който е отказал да се тества с техническо средство за употреба на алкохол”, каза той. 

В акцията са се включили и полицаи с цивилни автомобили.