Нека да се провери приватизацията, отбеляза в предаването „Тази събота“ Христо Ботев – адвокат на Николай Банев.

„Евгения Банева каза наскоро в едно интервю, че те също подкрепят разследване на приватизацията, да се види как се случи приватизацията и какво се случи в резултат на приватизацията. Тук са намесени много фактори, включително държавна политика и държавно управление. За да стигнат тези предприятия до това състояние, не са виновни само собствениците“, отбеляза адвокатът.

По думите му с Николай Банев са коментирали, че вероятно в  момента се цели да се извърши повторна приватизация. С промени в законодателството да се развалят някои приватизационни сделки, за да бъдат направени отново, но с нови играчи, каза още адвокатът.

Клиентът ми е от година и четири месеца в ареста, при положение, че е извършил икономически престъпления. За едното от тях разследването е приключило, делото е в съда, каква е причината той да седи в ареста, запита адвокатът.

„Оптимист съм, че дори след няколко години, ще излезе наяве истината, че в случая няма престъпление. Може да има нарушение на конкретни закони, административни нарушения, но престъпления извършени от организирана престъпна група няма“, каза още Христо Ботев.