Много или малко са 400 лв. за театър - този въпрос възмути българската публика през седмица. Това е най-високата цена на билетите за постановката в „Народния театър“ с участието на Джон Малкович.

Холивудската звезда Джон Малкович ще гостува в България с представлението „В самотата на памуковите полета“ на руския режисьор Тимофей Кулябин, заедно с награждаваната литовска актриса Ингеборга Дапкунайте.

Цената на билетите провокира вълна от реакции в социалните мрежи:

Снимка: bTV

„Билетите за Малкович струват многович."

Снимка: bTV

„Знаете ли дали мога да си платя билетите за Джон Малкович в Народния с крипто валута?“, пише Драго Симеонов.

Снимка: bTV

„Цените на билетите за спектакъла „В самотата на памуковите полета“ с Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте в Народния са от 50 до 400 лв. — а в Onassis Stegi в Атина струват от €5 до €55.“, казва Емил Л. Георгиев.

От 50 до 400лв. в София, от 10 до 110лв. в Атина. Ситуацията в Гърция обаче е различна - представлението е спонсорирано от фондация „Онасис“ и се играе в зала със 70 места повече от тези на голяма сцена в Народния театър.

Снимка: bTV

В сряда, когато бяха пуснати билетите, се образуваха опашки на касите на Народния театър въпреки цените. Желаещи имаше още сутринта, а сайтът на театъра блокира за кратко.

От Народния театър обясниха, че всички разноски се поемат от тях и търсят подкрепа за бъдещи постановки.

Снимка: bTV

Въпреки цените 2/3 от билетите са разпродадени за трите дати, в които ще се играе постановката. Интернет пространството не остави темата през цялата седмица. Появиха се серия шеговити колажи и много оригинални хрумки.

Една от тях гласи: „По-добре да спорим дали са скъпи билетите за Малкович, отколкото кувертите за Нова година във Велинград.“

А Джон Малкович преди няколко години дава интервю специално за bTV. От него става ясно, че неговата любов е театърът, дори има собствен театър. Никога не гледа филмите си, произвежда вино, има две модни линии, свири на няколко инструмента, говори няколко езика.

Вижте цялото интервю във видеото.