Гост в първото издание на „Тази събота“ с водещи Кристина Газиева и Гергана Венкова, гост беше д-р Мирослав Ангелов.

Кристина Газиева се среща с него преди 10 години, когато той е бил студент по медицина, а тя – стажант репортер в bTV. Неговата история е и първият авторски разказ на младата журналистка. Тогава те си обещават, че ще се видят след 10 години, когато всеки е постигнал част от целите и мечтите си.

Д-р Ангелов успява с мечтата си – той е от ромски произход, но загубата на родителите му от сърдечносъдови проблеми го кара да следва медицина и да специализира кардиология.

Сега той е специализант в кардиологията на болница „Св. Анна“.

„Детската ми мечта наистина се сбъдна. Никога не съм си представял, че ще работя нещо друго“, казва той. Казва, че е олицетворение на поговорката „камъкът трябва да си тежи на мястото“, тъй като не е напуснал страната ни.

„Трудностите си струваха, защото смятам, че въпросът с личния пример е дал достатъчно резултати. Не е невъзможно когато човек иска. Не трябва човек да се спира с нищо. Ние трябва да вървим по пътя си, който ни е начертан“, казва д-р Ангелов.

Казва, че никога не е имал случай на дискриминация. „Старал съм се да го превантирам. Мисля, че по нищо не отстъпвам на останалите“, казва той.