Избори в БСП нямаше, както нямаше избори и за ръководството, заяви в предаването „Лице в лице“ Валери Жаблянов, част от опозицията на Корнелия Нинова в партията и самият той кандидат за лидер. 

„Няма никакви демократични стандарти, които да се покриват от така наречените избори. Изборът в конгреса се яви естествено продължение на прекия избор на председател“, обясни Валери Жаблянов.

През почивните дни БСП избра на конгрес нов Национален съвет. След тайно гласуване от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица. 

„Как може да има избор без избирателни списъци и прозрачно финансиране. И в същото време председателката на партията настоява за машинно гласуване в държавата“, посочи Жаблянов.

По думите му това е лицемерие и то трябва да бъде прекратено в политиката.

„Затова негодуват българските граждани и затова БСП не може да качи процента – лицемерието, което лъха от БСП е същото като от управляващите“, отбеляза още Валери Жаблянов.

„Как президентът на ПЕС  и министър председател от БСП, и единственият който е приключил мандат, остава извън ръководството на партията?“, попита Жаблянов.

Според него това е липса на политическа култура. 

„Мисля, че БСП се движи в обратната посока на това, което е необходимо днес за управлението на държавата“, посочи Валери Жаблянов.