„Информационно обслужване“ е компанията, която отчита резултатите. Оставката на зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов е много тревожен сигнал. Разчитаме прокуратурата да свърши работата си.“

Това каза каза зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин за сезирането на главния прокурор по сигнал за съмнение в намеса в честността на вота и смяната на членовете на борда на компанията.

"Министърът назначава членовете на борда, според Кирилов не се е случило така. Не съм наясно с детайлите, затова сезираме главния прокурор. Никой не би трябвало да има интерес да създава съмнения за честността на вота. Затова искаме да се обясни какво се е случило. Това би трябвало да е сигнал за всеки един участник във вота", коментира още зам.-председателят на БСП.

Кристиян Вигенин коментира и скандалите на конгреса на левицата.

„Такива изпълнения в БСП не е имало, такова уронване на престижа е недопустимо, затова партията взе мерки. Хората, несъгласни с ръководството, нямат подкрепа. Те не могат да разберат, че не предлагат никаква алтернатива. Ако има друга линия на политика, поведения, биха спечелили привърженици, но те нямат“, каза той.

Вигенин заяви, че БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ.

„Какви коалиции ще правим - ще реши партията. Когато дойде моментът, Националният съвет ще даде мандат, всеки социалист ще каже да или не. Всички въпроси ще се решават открито и демократично“, добави той.