Правителството зае "ястребска позиция" срещу Русия, която БСП не одобрява. Това решение (б.р. изгонването на 70 руски дипломати) и начинът, по който беше съобщено от министър-председателя се вписва именно в такъв род политика.

Това заяви в студиото на "Лице в лице" Крум Зарков от БСП.

Според него тези политически различния ще останат дори Кирил Петков да не е предложението на "Продължаваме промяната" за премиер.

"Ние се събрахме хора и заехме, че имаме много различни виждания по въпроси, в това число и Русия, но имахме база антикорупционна политика. За това нещо ми се струва, че трябва коренно различно ниво на диалог и мнозинство в парламента. Струва ми се трудно дълбоки реформи да се направят с мнозинство на ръба и с министър-председател, избран в последния момент, за да се угоди на този или онзи", добави Зарков.

„Разсъждението, че големият срив на БСП се дължи на машините, може да бъде обяснено с факта, че тези, които твърдят това, не искат да погледнат истинските причини за срива на БСП, а те не са свързани с технология. Ако мотивирате избирателите, ако те виждат, че партията върви нагоре, ако виждат, че играем за победа, то няма жива сила, която да ги спре да отидат до урните“, добави той.

По думите му избирателят никога няма да е спокоен, ако преди всеки избор се сменят правилата.

„БСП, като част от това правителство, не може да си мисли, че може да казва: „Аз съм вътре в правителството, ама, с това не съм съгласен, гласувах „против“ или „въздържал се“. Властта идва с меда и с на меда жилото“, каза още Зарков.

Вижте повече във видеото.