Ако до 2 февруари няма план за отпадане на COVID мерките, излизаме на протест. Това заяви в „Лице в лице“ зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев.

Той коментира, че над 2 месеца са минали, откакто партията е внесла в Народното събрание законодателни промени за съдебна реформа, но текстовете умишлено не се разглеждат в комисия или зала.

По думите му става въпрос за реформа на Висшия съдебен съвет, а не за директно премахване на главния прокурор Иван Гешев. 

Ганев уточни, че партията им е лидер по вкарани законопроекти в различни области. 

„Демократична България“ от години е крепят на риториката как щ сменят главния прокурор, а те дори не са внесли законопроект за това. Тази коалиция не променя абсолютно нищо от това, което правеше ГЕРБ 12 г. Те дойдоха на власт благодарение на анти-ГЕРБ риториката, но изпълняват 1:1 нещата“, каза депутатът.

Според него управляващата коалиция в парламента нарушава законопроекти и вкарва данъчни закони със задна дата, като така се нарушава Конституцията. Ганев каза още, че до момента се приемат само законопроекти, внесени от Министерския съвет.

Депутатът заяви, че за да се защитят националните ни интереси, трябва да се предоговорят условията по договорите с ЕС и НАТО.