"Оптимист съм, че ще има правителство, сега и подходът е различен, иновативен дори. Преговорите се предават на живо и всеки може да ги проследи."

Това коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. 

БСП ще е фактор на стабилност в следващия парламент, добави той.

Вигенин обясни, че министри не са се обсъждали и че това ще се случи чак след като се договорят политиките на преговорите.

„Целим да имаме дългосрочно правителство. По въпросите, които са важни, но има видимо несъгласие, ще бъде обсъдено след това на политическо равнище между лидерите на 4 партии и ще се види къде може да се направят първи стъпки или компромис“, обясни още той, като подчерта, че на всяка цена няма да се подкрепя правителство.

„Ако видим, че има принципни теми, по които няма никакво съгласие или няма желание  да се работи по тях, не бих казал, че ще подкрепим такова правителство на всяка цена нито ще участваме на всяка цена“, добави Вигенин.

Той поясни и че няма как решенията, които са подписвани сега на преговорите, да бъдат денонсирани при избиране на нов председател на левицата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.

Вигенин приветства обявяване на кандидатури на свои съпартийци, но каза, че официално процедурата ще се отвори през януари.