ГЕРБ ще се върне на власт – заформя се тройна коалиция между тях, ДПС и БСП. Такава прогноза направи в „Лице в лице“ журналистът Веселин Стойнев. 

„В този парламент открито започна да се оформя една нова тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и отчасти БСП. Твърде вероятно е ГЕРБ да остане първа сила и може да не върнат мандата, а да си го реализират, защото ДПС даде заяви, че „бракът“ ще се случи, а Нинова може да бъде натисната да участва във властта“, обясни журналистът. 

Относно предполагаемия нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Стойнев заяви: „Има потенциал, може да се позиционира в център-ляво. Затова са и предупрежденията на БСП, тя се чувства най-засегната“. 

Според него 46-ото Народно събрание е изглеждало уморено и е действало разточително: „След като не успя да изпълни основната си функция – да състави кабинет, се оказа безсмислен за хората и започна да трупа негативи“.

По думите му основният виновник да няма правителство е лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Той коментира, че все пак е имало възможност да се намери някаква формула за управление, но липсата на диалогичност е довела до края на 46-ия парламент. 

„ИТН ще си понесе отговорността, социологическите проучвания показват отлив от партията. Този проект приключва безславно“, заяви журналистът.