„Българската икономика се представя доста добре. България е един от най-големите износители на трите най-важни военновременни стоки – зърно, електричество и оръжие. Това дава добра основа“, коментира в предаването „Лице в лице“ икономистът Евгений Кънев.

„България има, ако щете вярвайте, едни от най-добрите макроикономически показатели в Европа – един най-ниските дългове, едни от най-ниските лихви и това не е само от последните месеци“, добави той.

Снимка: Редакторски екип

Кънев уточни, че липсата на редовно правителство и устойчиво Народно събрание бави провеждането на необходими реформи като съдебната.

В студиото на „Лице в лице“ политологът Слави Василев посочи, че политическите партии вече се готвят за следващите избори.

„Правителство се подписвам, че няма да има. Ако има с третия мандат, хоризонтът му ще е краткосрочен“, категоричен е той.

Снимка: Редакторски екип

„Служебни правителства ще продължат да управляват. Аз искам да подчертая, че те не са безконтролни. Вече има синхрон между едно Народно събрание и служебния кабинет на Радев, за да покажем, че институциите работят, въпреки, че това е аварийният режим“, допълни Василев.

„Българите ще свикват със служебни кабинети, назначени от президента, които могат да си съдействат с едно Народно събрание по доста успешен начин“, заключи той.

Евгений Кънев и Слави Василев влязоха в спор за решението за военната помощ, която България ще предостави на Украйна. Какви аргументи изложиха двамата анализатори – вижте във видеото.