Опитват се да крадат хора от БСП. Такива съмнения изрази в предаването „Лице в лице“ депутатът от левицата Георги Свиленски.

Според него лица, стоящи зад евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, се опитват да отцепят социалисти. 

„Президентът каза, че в България няма място за поредната партия и трябва да се гледа за някакви по-широки платформи, които да съберат гражданската енергия. Приемам този отговор на президента като отклоняване на темата, защото ако не подкрепяш конкретен проект, не знам за каква по-широка платформа говори“, коментира Свиленски. 

По думите му е проблем, че двамата служебни министри все още не са заявили категорично дали ще участват в нов политически проект. 

„Ако правят политически проект, нямат място в Министерския съвет. Не може да използваш парламентарната трибуна за агитация“, посочи депутатът. 

Относно информацията, че хора, свързани с президента, агитират социалисти да се отцепят от БСП, Свиленски заяви: „Питали са членове да се включат в бъдещия политически проект“. 

На въпрос дали е сигурен, че става въпрос за проект на Петков и Василев, депутатът каза:

„Вие да сте чували за друга партия покрай президентството?“. Той беше категоричен, че това не променя ситуацията с подкрепата на БСП към президента Румен Радев. 

„Това беше сигнал и ние трябваше да реагираме, за да се успокоят структурите на БСП. И самият президент, с изявленията си, ще направи така, че да няма спекулации по тази тема. Никой, който е тръгнал да прави нещо на гърба на БСП, не е успял“, коментира депутатът от левицата. 

Какво каза Георги Свиленски за горещите дебати в пленарната зала за актуализацията на Бюджет 2021 – вижте във видеото.