За нас е важно да запазим и утвърждаваме националната държава Българи в ЕС. Това каза председателят на партия „Български възход“ Стефан Янев в „Лице в лице“.

Той добави, че трябва да се стремим да работим около традициите, завещани от нашите деди.

„Това предлагам аз, който е съгласен от българските граждани - да ме подкрепи на изборите. Запазването на националната държава България означава да се стремим да си работим и да действаме по начина на функциониране на държавата, да реализираме националните интереси“, добави Янев.

По думите му трябва да се преговаря с всеки за газ.

„България не произвежда и разчита на внос. Ние трябва да разчитаме точно на различните източници в идеалния вариант това означава 30 + 30 + 30 + 10. Да кажем 10 от собствено производство или нови технологии, зелен водород и всичко останало. Ако говорим за газа от тия 30 + 30 + 30, понеже „Газпром“ така или иначе е наоколо - означава, че може да разчитаме на 30%, а другите да бъдат други източници“, каза още Янев.

Председателят на „Български възход“ коментира и че съдебна реформа е нужна.

„По принцип въпросът е кога, защото ние в момента сме в застъпване - от криза в криза. В момента, като че не е най-добрият момент за конституционен дебат. Аз съм на мнение, че демокрацията, ако се почувства, че в някакъв вид засегната или в някакъв вид болестно състояние - те се лекува с повече демокрация“, обясни Янев.

Той коментира и възможностите при влизане в парламента и че „Български възход“ не следва политиката на чертане не червени линии.

"Партиите влизат там, за да взаимодействат, да решават проблеми, да предлагат решение. Отдавна съм казал, че в това отношение не изповядвам политиката на червените линии, не изповядвам политиката на лепене на етикети, на други политически субект. Това означава, че ние в момента се изправяме пред българските граждани и ги призоваваме да гласуват. Ако българските граждани предпочитат „Български възход“ и коалицията, която представляваме, това означава, че ние ще разговаряме с всички“, заяви Янев.

Вижте целия разговор във видеото.