След повече от 100 дни коалиционно управление в среда на абсолютна криза по всевъзможни аспекти, нормално е да се създават противоречия, защото всяка една казана дума в такава ситуация веднага взривява пожар. Това коментира депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов в предаването „Лице в лице“.

„Коалиционното споразумение всъщност беше фундамента на тази коалиция, за да стартира. Гуверньорът на БНБ не беше заложен в това коалиционно споразумение", каза Балабанов и посочи, че не е имало предварителна договорка. 

„Ние вървяхме по пътя, по който предложиха тези, които в момента са начело на държавата - Кирил Петков и Асен Василев, които казаха: „Когато има възможност за толкова отговорен пост в държавата, нека спечели най подготвената кандидатура. Слагаме ги на масата и избираме най-добрия“. Всички спекулации по отношение на това, че е имала предварителна договорка за обща кандидатура не са истина“, обясни Балабанов.

Той обясни, че от ИТН  са заложили на Любомир Каримански, защото е достатъчно доказана във времето кандидатура.

„Подходихме практично и извадихме една подготвена кандидатура, нашият конкурент от „Продължаваме промяната“ беше издигнат в последния момент, може би от спортна злоба, само и само БНБ да не е в „Има такъв народ“, посочи Балабанов.

Той бе категоричен, че кандидатурата на Любомир Каримански остава на масата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!