Заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов заяви, че партията събира документи, които да докажат по думите му „репресиите от страна на вътрешния министър Бойко Рашков“ при обиските срещу купуването на гласове преди предните парламентарни избори.

„Ние сме против купения вот, това е грозна практика, която трябва да се спре, но да се използва за параван за правене на друго нещо, това е различно. Дадените на прокурор случаи са под 100, а случаите на такива действия са над 10 000, отношението е едно към много. Когато се говори в полза на борбата с купуването на гласове и да се каже какво се прави с купуването на партии“, коментира Анастасов.

Според него това се е случвало с благословията на президента Румен Радев и "цялата репресия е била срещу няколко партии и в полза на други".

„Документите, които трябва да докажат случаи на репресии, ще бъдат показани в предизборна кампания, за да не позволим да се намесва правителството на Радев в тази предизборна кампания, която вече е и негова“, добави Анастасов.

Той коментира и че според него Радев вече не е обединител на нацията, както и че нарушава Конституцията, като припомни отново случая с гражданството на Кирил Петков и заемания от него пост в предния служебен кабинет.