След драматичен пленум БСП пренареди евролистата си. Иван Кръстев е единственият, който запази мястото си, така както са го предложили лидерът на БСП Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро, макар и след балотаж с бившия лидер на партията Сергей Станишев.

„За мен това е голяма оценка от страна на членовете на Националния съвет, от страна на ръководството на партията, и се надявам, че няма да ги предам”, каза Кръстев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не бих определил ситуацията като драматична. В такива моменти има напрежение, има дебат, но в крайна сметка е важен резултатът. Важно е, че партията излиза от поредния дебат обединена и с желание за победа”, коментира той.

„Тази листа е листата на БСП. Тя е и на председателя на партията, и на всеки един от нас, редовите членове. Всеки от нас е с готовност да отстоява най-вече позициите и политиките, които партията е приела”, отбеляза Кръстев.

Не виждам защо да се изненадваме, че Иво Христов е в листата, каза още той.

„Г-н Христов е човек с отявлено леви убеждения, които той никога не е крил. Като такъв той събира изключително много симпатии не само сред привържениците на БСП, но и сред всички други леви хора, които по една или друга причина се въздържат да подкрепят БСП”, посочи Иван Кръстев.

Той коментира и позицията на Корнелия Нинова, че след пренареждането на листата отговорността за резултатите е на Националния съвет на БСП.

„Г-жа Нинова със сигурност винаги е била човек, който не бяга от отговорност и тя ще направи и прави всичко възможно за успеха на БСП както на тези избори, така и на предстоящите след тях”, заяви Кръстев.