"Участвам в обществено-политическия живот на Видин и региона от 2006 г. като гражданска квота в листата на НДСВ и ГЕРБ. През този период съм била непримирим критик и на двете формации, и на тези, които между тях управляваха", заяви Росица Кирова - водач на листата на ГЕРБ във Видин, в предаването "Лице в лице". 

Заради своята активност Росица Кирова е областен координатор на партия "Има такъв народ", но е отстранена, след като съпровожда премиера Бойко Борисов при обхода му по пътищата в района.

"Всички заем как живеят хората в региона на Видин и Северозапада изобщо, ако съм участвала в проекта на Слави Трифонов, то е било с желанието хората около мен да живеят малко по-добре", обясни Росица Кирова.

По думите й тя е имала разговори и с Мая Манолова. "Политическите играчи се нуждаят от фигури, които са доказали, че се ползват с обществено доверие", посочи тя.

Имам цел и кауза, които са свързани с Видин и региона, заяви Росица Кирова. "Понякога местната власт не може да свърши онова, което иска, защото липсват инструменти и подкрепа на държавата. Подкрепата може да дойде през народното събрание и тези, които ни представляват", посочи тя.

Влязох в политиката, водена от идеята за мажоритарност, отбеляза още Кирова.

"Това, което правя през последните пет години, е свързано с пътя София – Видин и с тунела под Петрохан. Когато след три години този път бъде готов и тази транспортна инфраструктура ни даде възможност да бъдем свързани с останалата част от страната и да не загиваме по пътищата, това ще даде възможност да се развива икономически региона", обясни Росица Кирова. Това е спасение за хората от Северозапада, смята още тя.