„Това е някаква пушилка, която цели отклоняване на вниманието“, каза в предаването „Лице в лице“ разследващият журналист Йово Николов за спецакцията в имотите на бизнесмена Васил Божков.

Самият Божков бе разпитан, а акцията е във връзка с убийството на Алексей Петров.

„Мисля, че това е ПР-акция на прокуратурата, защото има всички белези на такава. Ние сме свикнали от времето на Цацаров и на Гешев подобни пушилки да се вдигат. Таймингът не е избран случайно. Според мен това е отклоняване на вниманието от някакви по-големи проблеми“, обясни Николов.

„В 8 часа сутринта никой не прави такива обиски. Те се правят в 5-6 часа сутринта. Аз не мога да разбера този обиск за какво е? Те очакват пушката, с която е застрелян Алексей Петров да се крие зад леглото на Васил Божков и колелото, с което е избягал убиецът да е някъде в мазето му?“, попита разследващият журналист.   

По думите му прокуратурата не се е изказала, а само МВР има официално съобщение, че се извършват оперативни действия по убийството на Алексей Петров.

Николов даде пример с това, че водещата новина в държавата днес е изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия.

„Аз смятам, че изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия е скандално. Това ще има последствие за понататъчния авторитет не толкова на ГЕРБ, а за ПП-ДБ, които я подкрепиха, което за мен е абсолютно необяснимо“, добави разследващият журналист.

"Божков е много удобен противник. Той е известен, преследван, опонира на дуото Пеевски-Борисов", подчерта той.