Предстои да разберем кой ще получи приза „Мениджър на годината” за 11-а поредна година. Конкурсът, на който bTV е медиен партньор, е на сп. „Мениджър”.

„Бизнес средата у нас определено е променлива, но ако говорим за ИТ сектора, средата е доста ползотворна. Ние имаме недостиг на кадри и борбата за таланта е ожесточена”, каза в предаването „Лице в лице” по bTV изпълнителният директор на SAP Labs България Радослав Николов, който е финалист.

Според него, ако искаме да запазим България като интересна дестинация с оглед на информационните технологии, трябва да започнем да внасяме работници отвън.

Работим изключително активно с образователните институции в България с цел да подпомогнем съдържанието да е по-адекватно на бизнес нуждите и от друга страна, да привлечем все повече младежи в ИТ посока, посочи още Николов.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му кадрите, които българските училища и университети подготвят, не са готови за ИТ сектора. „От бизнеса обаче не стоим безучастни и активно се въвличаме в различни инициативи, даваме личен пример”, отбеляза Николов.

„Студентите не стоят в университетите в днешно време. Те започват работа още в първи или втори курс, което е доста рано. Те губят възможността да добият фундаменталните знания и умения в първите поне 2 години в университета. Така ние ги вземаме прекалено рано и ги обучаваме”, допълни мениджърът.