В службите на ключови позиции има некомпетентни хора и това, в комбинация с липсата на ресурс води и до изключително ниските резултати в работата им, подчерта в „Лице в лице“ депутатът от ИТН и експерт по сигурността проф. Николай Радулов.

„Например, в ДАНС има няколко футболисти – назначени от Борисов, защото играли мач. Такива неща има и в разузнаването – чувал съм, че определени хора са назначени, защото са много ловки в строителните работи – зидаро-мазачи и т.н.“, разказа той.

По думите му единствено директорите на служите са сменени през последната година, а останалата част от ръководните кадри остават наследени от времето на ГЕРБ: „Ако имате една счупена кола и сменим шофьора, тя няма да тръгне. Трябва да се поправи колата“.

Радулов отбеляза, че в момента анализите на службите се правят на база информации в западните медии, защото няма ресурс за изграждане на собствена мрежа за информиране. Според него недофинансирането в сектора може да достигне половин милиард.

В същото време, той защити подхода на финансовия министър Асен Василев при формирането на тазгодишния бюджет: „Каза – пари срещу промени. Не искате да правите промени, няма да получите пари“.

Гледайте целия разговор във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!