Започва пореден предизборен дебат в ефира на bTV. В предаването „Лице в лице“ една срещу друга по темата правосъдие се изправиха Екатерина Захариева и Надежда Йорданова.

Имаме ли нужда от нови мерки срещу корупцията?

„Антикорупционната функция трябва да бъде изведена самостоятелно от КПКОНПИ“, смята бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова. По думите ѝ времето не е стигнало на правителството, за да успее да прокара нужните промени в правосъдието.

Демократична България“ много ясно е заявявала, че този орган не трябва да бъде политическа бухалка в ръцете на властта, която и да е тя. Трябва да има достатъчно гаранции срещу злоупотребата с правомощия“, каза още тя.

Според Екатерина Захариева пък това, което сме видели е закриването на два органа. „Не виждам по-добро след закриването на спецсъда. Трябва да се правят анализи, не може да закриваме орган без да се прави анализ“, каза тя.

По думите ѝ не е направен опит за правосъдна реформа в предишния парламент, тъй като специалната комисия не е свикана нито веднъж. „Едно е да си говорим с лозунги, друго е да седнем и да работи, и да внесем нещо, и да си свършим работата. Не бяха внесени никакви закони“, каза още Захариева.

Повече вижте във видеото.