Да въведеш зелен сертификат в държава с 20% ваксинационно покритие е абсолютно неработещо от гледна точка на предотвратяване на смъртността и нуждата от болнично лечение на хората, което е видно. Единственото, до което довежда, е унищожаване на и без това „едва кретащия“ бизнес. Това е погрешна мярка, въведена в погрешно време. Тя се въвежда, за да се предотврати пик, а не при настъпил пик.

Това заяви съпредседателят на коалиция "Национално обединение на десницата" д-р Петър Москов.

По думите му основният проблем се корени в разделението на обществото ни, а големият брой починали се дължи на базово по-лошото здравно състояние на българите.

"Имаме проблем, свързан със съпоставката ни с другите общества, защото те излязоха трайно от кризата, а ние се въртим в този затворен кръг и в ежедневните спорове трябва ли респиратор или не, колко да е дълъг зеленият сертификат, трябват ли ни антитела или не ни трябват, ние сме разделени на две и не можем да се обединим около изход от кризата", смята той.

Д-р Москов каза още, че от "Национално обединение на десницата" стоят зад защитата на свободния избор, но само когато той се базира на ясни факти и истинска иформация.

Политикът коментира и електоралните нагласи за предстоящия парламентарен вот на 14 ноември.

"Всички ние искаме стабилност и работещо правителство, но реалността не го предполага. Заявката на всички за тези избори е не за взета поука, а за реванш", обясни д-р Москов.

Вижте целия разговор във видеото.