КОД и „Републиканци за България“ се явяват на тези избори в политически съюз „Национално обединение на десницата“. Първата точка от политическата декларация, която сме подписали е, че това е „десен консервативен политически съюз". Ще обявим кандидатпрезидентската си двойка в рамките на тази седмица, няма да сме аз и Цветанов.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ председателят на партия КОД д-р Петър Москов.

Коалицията се е регистрирала и за парламентарните и за президентските избори.

„Всяко едно политическо действие, което не е мотивирано от десни ценности и произтичащи от тях решения, е вредно за обществото, води до разграждане на обществената тъкан и навлизане в блатото. Второ, силна нация се гради върху защита на ценности – защита на семейството, съхраняване на традициите и вяра в Бога. Трето, представители и ръководители на престъпен режим и свързаните с тях лица не могат да имат никакво отношение към модерната българска държавност“, обясни той.

По думите му около тези три пункта досега е вървял политическият му път.

„Всеки един, който може да сподели тези политически ценности, го приемам за мой съюзник.“ Това отговори Москов на въпроса за обединяването на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ и КОД.

Вижте целия разговор във видеото.