„Дали ще има или няма да има редовно правителство – нито един от двата варианта не вдъхва оптимизъм“.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ лидерът на КОД, която се яви на изборите на 9 юни като част от коалицията „Синя България“.

На вота за национален парламент обединението получи 1,56% подкрепа.

По думите му математически има предпоставки да се състави правителство, но дали има и политически смисъл, трябва кажат лидерите на победителите в изборите.

ДПС не са либерали и нямат нищо общо, с която и да било идеология. ДПС е компютърът на политическата корупция в България през последните 30 години“, заяви лидерът на КОД.

Москов е категоричен, че не е добре движението да е част от управлението на България.

„В ГЕРБ има много смислени хора. Проблемът за ГЕРБ няма да дойде от опозиция, а от вътре – от партньора им ДПС.

Малкото останали читави хора в ГЕРБ ще разберат, че партията се е оказала функция на компютъра на политическата корупция“, смята той.

Петър Москов благодари, на всички избиратели, които са подкрепили „Синя България“ на отминалите избори и даде заявка, че коалицията ще продължи да работи за по-добро бъдеще на България.

„Ако нещо няма да се случи, то е, че с този състав на парламента, без десница в него, няма да има промяна в модела на икономическото развитие на България, доминирано от олигархия, която се захранва с държавни пари. Ние ще продължим,, за да го променим“, обяви лидерът на КОД.

Гледайте целия разговор във видеото!