Партията на Мая Манолова – „Изправи се БГ“, обяви, че издига за кмет на София юриста Никола Вапцаров. Предлагат той е да е единната лява кандидатура за поста. Вапцаров гостува в предаването „Лице в лице“.

„Смятам, че София има нужда от ляв кандидат и от лява политика – в транспорта, в жилищната политика, в социални услуги за гражданите. Причината да приема тази кандидатура е, че съм крайно разочарован от представените до този момент кандидати. Желанието на „Изправи се БГ“ е да провокира публичен диалог с останалите леви формации за издигането на общ кандидат“, обяви в предаването юристът.

Според Вапцаров все още е възможно левите формации да се обединят около една номинация за кмет на София. По думите му това трябва да е човек, който „се е доказал в битки и в каузи“.

„Още през 2016 г. реално аз и група хора около Георги Кадиев направихме първия пробив в София и първия разгром на ГЕРБ в квартал „Младост“. Тогава издигнахме г-жа Иванчева (Десислава Иванчева, осъдена за получаване на подкуп) за кмет и аз бях зам.-кмет при нея известно време“, каза за себе си Вапцаров.

Гледайте целия разговор във видеото!