БСП е против износа на оръжие за Украйна и разполагането на войски на НАТО в България.

Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ лидерът на социалистите и министър на икономиката Корнелия Нинова.

„Да, съпричастни сме. Да, това е война. Да, осъждаме руската страна за това, което се случва, и искаме да спрат. Но мислим и за българския национален интерес“, обяви лидерът на БСП.

На заседанието на кабинета днес четиримата министри на БСП са гласували против смяната на военния министър Стефан Янев, обяви още Нинова.

За това, че премиерът Кирил Петков ще му поиска оставката тя е разбрала лично от Петков в телефонен разговор вчера вечерта.

Тепърва парламентарната група на БСП ще обсъжда и решава как ще гласува утре на извънредното заседание на Народното събрание, когато ще бъде гласувана смяната на Янев с военния експерт Тодор Тагарев.

Нинова напомни, че в коалиционното споразумение е записано, че всяка партия в коалицията може да предлага и оттегля министрите за ресорите, за които отговоря. Стефан Янев беше от квотата на „Продължаваме промяната“.

Министърът на икономиката е категорична, че няма информация за завишаване на радиационния фон.

Тя допълни, че има решение за изграждането на нова ядрена мощност у нас – най-вероятно нов блок на АЕЦ „Козлодуй“ със закупеното от България оборудване (за АЕЦ „Белене“).

Гледайте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!