Юристът Надежда Йорданова от "Демократична България" (ДБ) определи като атака срещу партията скандала с регистрацията на листата им в Стара Загора.

От коалицията не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис.

""Демократична България" ясно и последователно отстоява необходимостта от бърза дигитализация. Ако не предизвикваме системата, тя няма как да се модернизира и да отиде напред", заяви тя в предаването "Лице в лице".  

Надежда Йорданова припомни, че "Демократична България" не регистрира за първи път листи с електронни документи и електронни подписи.

"На изборите през април сме регистрирали така листата в Габрово, за изборите през юли сме регистрирали 8 листи – в Бургас, Велико Търново, Пловдив", уточни тя.

""Демократична България" на последните два избора излезе извън София, ние вече сме силни и по места, имаме ясна програма за развитие и много силни личности", заяви Надежда Йорданова.

"Имаме правна норма, която казва, че квалифицираният електронен подпис е равностоен на саморъчно поставения", добави тя.

"Един административен оран отказва да приеме електронни документи, подписани с квалифициран електронен подпис, десет години по-късно, след като сме започнали да въвеждаме електронното управление и сме похарчили 2 млрд. лева от управлението на ГЕРБ. Голяма част от членовете на административните органи са технологични динозаври", коментира още Надежда Йорданова