Не е изненадващо, че взех решението да напусна БСП. Това заяви в „Лице в лице“ социалистът Михаил Миков, който беше лидер на партията в периода 2014-2016 г.

По думите му идеята на партията е подменена от овладян еднолично организационен механизъм. Той определи като „тъжен“ конгреса, на който беше отхвърлена оставката на председателя Корнелия Нинова. 

„Не е имало оставка, това е подигравка с морала и човешкото разбиране за нормалността. Има разминаване между разбиранията на хората с леви идеи и тези, които са в БСП“, посочи той.

Миков посочи, че не става въпрос за несъгласие с лидера на партията, а за разбиване на неговото разбиране за БСП: „Да си бъде още 2-3 мандата, включително кръгът около нея. Смущава ме, че няма конгресно заседание, на което да има съществен политически документ, единственият въпрос беше как да оцелее Нинова“.

Той беше категоричен, че няма лично огорчение. Миков каза още, че извън партията има много хора, които за него са другари, но не може да нарече така Румен Овчаров, например.

„През последните години никаква новина не излезе от БСП, освен вътрешнопартийните разправии. С моето излизане давам възможност да не тормозя хората от името на БСП“, каза Миков и не отрече твърдението, че ще създаде нова лява партия.

Миков коментира, че не се вижда очакваната промяна от новото правителство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!