„Не мисля, че прокуратурата тепърва ще обърне сериозно внимание на тези доказателства, а и те се опитват да ги компрометират по всякакъв начин“, каза Милен Матеев, шеф на правната комисия в Народното събрание от „Продължаваме промяната“, в „Лице в лице“ по повод разследването за изнудването на Васил Божков.

„Никой не печели от война между институциите. Това е война за очакване на справедливост и действията на прокуратурата, която отказва да работи за справедливостта в обществото“, каза още Матеев.

Според него се налага МВР да извършва процесуално-следствени действия, защото прокуратурата бездейства.

„Те по никакъв начин не отговарят на обществото кой е виновен за това. Единственият позитив е, че наистина се разшумя отново и прокуратурата трябва да даде отговор защо отказва да разследва“, каза Матеев.

Относно предстоящата и дълго обсъждана съдебна реформа, Матеев каза, че наистина законопроектите в една четворна коалиция стигат трудно до залата на Народното събрание. „Някои от законопроектите за съдебната реформа са във финална фаза. Всяко решение минава през одобрението на няколко нива“, каза Матеев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!