От партия „Воля” застанаха против кандидатурата на Деница Сачева за социален министър, след като Бисер Петков беше отстранен от поста. В предаването „Лице в лице” Веселин Марешки заяви, че тя не се е справила в сферата на образованието, за да бъде повишена на друго място, а именно в социалната политика.

"Нашите депутатки много остро се борят срещу инвазията на джендър идеологията в училищата. Деница Сачева е част от този процес и затова няма как да я подкрепим", заяви Марешки.

Той визира разразилия се скандал с конкурс „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", провеждан от МОН и джендър фондация в българските училища. Тогава въпросник, който бе пуснат сред учениците, вся смут, а анкетата бе наречена "джендър".

От „Воля” застанаха и против решението Валери Симеонов да стане зам.-председател на парламента. Те се обявиха в подкрепа на майките от инициативата „Системата ни убива”.

„В модерния свят такива хора отдавна са извън политиката. Той е брутален човек, който е тръгнал от ниското, качил се е при принцовете и е забравил откъде е тръгнал. Този човек трябва да се смири, да отиде на църква да се помоли майките да му простят”, каза Веселин Марешки.

Според него, ако и от ГЕРБ и БСП обявят бойкот на Валери Симеонов, до седмица той ще си отиде от този пост.

Във връзка с издигната от страна на „Воля” кандидатура на Симеон Найденов за шеф на КПКОНПИ, Марешки коментира, че не приема този техен ход като издигане на алтернатива на някого.

„Това, че г-н Цацаров е кандидатура, това не означава, че те са алтернативи един на друг. Симеон Найденов е перфектен юрист с 35-годишен стаж и от двете страни на барикадата – като следовател и адвокат. Смятаме, че е един изключително подготвен и морален човек”, заяви лидерът на „Воля”.

По думите му дори членове на други парламентарни групи са предложили, ако той не стане шеф на КПКОНПИ, да бъде предложен за заместник на комисията.