„Българските граждани ни изпратиха в парламента с една ясна цел – да извадим мутрите от управлението и да демонтираме модела на Борисов и Пеевски. Това е нашата задача“, каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

„Днес при старта на парламента ние се натъкнахме на един друг феномен, с който очевидно 44-ото НС беше свикнало - с феномена „премиерът беглец“. На два пъти само в един пленарен ден той успя да избяга два пъти от Народното събрание и законодателната власт“, каза Манолова.

По думите й Борисов е трябвало да бъде в парламента и като действащ премиер, и като премиер, който подава оставката на своя кабинет.

„Премиерът е длъжен да дойде в Народното събрание и да докладва докъде е стигнало правителството“, на мнение е Манолова.

Тя заяви, че ще настояват „тази игра на криеница и този опит на Борисов да унизи българския парламент“ да бъдат пресечени.

„Внесли сме и нашият проект за решение за създаване на комисия по ревизията, която да се заеме с незабавна ревизия на управлението на Бойко Борисов през последните няколко години“, отново припомни Мая Манолова.

„Ще внесем и предложение за незабавна пряка финансова подкрепа от държавата на предприятията, на хората на наемния труд, на самоосигуряващите се“, каза още тя.

Манолова заяви, че „Изправи се! Мутри вън!“ са готови и за двата варианти – и за ново правителство, и за нови избори.

„Имаме поети ангажименти, които можем да реализираме в парламента дори за краткия срок от няколко месеца“, допълни Мая Манолова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!