„Не трябва да се обсъждат конкретните случаи на полицейското насилие, а цялата организация на охраната на протестите и дали са давани указания по време на демонстрациите от ръководителите на полицаите в разпространените кадри.“

Това коментира зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Ина Лулчева относно прокуратурата и изслушването на Иван Гешев в правна комисия.

„Не съм разбрала и никой не е разбрал да е извършвана такава дейност и проверка. Моята надежда беше главният прокурор да каже в НС цялостната проверка, която е осъществена по организацията на охраната на протестите, охраната на свободните граждани, които изразяваха отношението към правителството и към него, и как е била организирано и защо се стигнало до тези извращения“, каза още тя.

Според нея не е подходящо главният прокурор да не желае да даде ясен отговор на поставените въпроси.

„Прокуратурата с удоволствие разпространява информация по дела, които са от обществен интерес според нея, даже за необвиняеми лица се изнасят данни. И изведнъж по полицейското насилие става следствена тайна и препятствие за покана в НС от народните представители“, каза още тя.