„Днес в пленарната зала видяхме един преврат. Имаме една нова коалиция, която иска да спре промяната. Която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в Народното събрание в оцеляване на всяка цена“.

Това каза в „Лице в лице“ Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на Кирил Петков.

По думите ѝ „Продължаваме промяната“ е показала точно обратното – че властта за тях не е на всяка цена и не са пожелали да се коалират с хора, които са „протягали ръка“.

„От всички страни в залата имаше заходи и затова днес премиерът трябваше много ясно да отсече, че безпринципни коалиции на всяка цена няма да се правят“, каза Бориславова.

„Това, което се случи днес, е и онзи вододел, за който ставаше дума през последните няколко седмици. Въпросът, който трябваше да си зададем при този избор, е какво следва оттук нататък и какво е бъдещето. Дали с този избор, който направиха днес тези 125 народни представители, избраха да изпратят България напред в бъдещето или предпочетоха да я върнат назад в миналото и да лишат от едно по-добро бъдеще голяма част от българския народ“, коментира още Лена Бориславова.

„Една друга, малка избрана част от българския народ. Една малка част от българския бизнес е много доволна от това, което се случи днес. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, отново ще могат да прекарват наркотици през границите. Отново ще могат да преминават пестициди в плодовете и зеленчуците без никакъв проблем на „Капитан Андреево“, допълни тя.

"Не ни е страх от избори. На всяка цена ще продължим с борбата срещу този модел", категорична бе Лена Бориславова. 

Като грешка в управлението тя отчита това, че „Продължаваме промяната“ са открили твърде много фронтове срещу статуквото и в момента те се борят като озверели.

„В момента виждаме едно озверяване по всички фронтове“, допълни началникът на кабинета на Кирил Петков.