„Сериозен процес на разпад наблюдаваме в ДПС и към настоящия момент може да си отдъхнем малко.“ Това каза лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов, след като не бе гласуван кабинетът „Желязков“, подкрепен от ДПС.

Той коментира, че според него има заплахи в ДПС.

„Доколкото разбирам днес и преди това Пеевски е отправил към представителите на собствената му парламентарна група, че ако те не подкрепят правителството днес, от утре буквално представители на прокуратурата и на НАП ще влизат в техните домове“, каза още Костадинов 

По думите форматът, в който се намира партията на Делян Пеевски, е много сериозна заплаха за националната сигурност на България.

„Преди гласуването на кабинета, Пеевски имаше среща с турския посланик. Не знам какво са обсъждали, но може да съберем две и две лесно. Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски да се превърне в собственик на държавата. Амбицията му да управлява еднолично беше препъната“, каза лидерът на „Възраждане“.

Според него всички в кулоарите са чули депутати от ДПС да се оплакват, казали са на други депутати и така всички са разбрали за отношението на лидера на ДПС.

„Днес успяхме да накараме представителите на другите политически сили да имат политическа мъдрост и да обуздаят ДПС. При тях наблюдаваме сериозен разпад. Пеевски ли е човекът, който командва прокуратурата и НАП, щом мачка собствените си депутати? Те са в модерно политическо робство, смята още Костадинов.“

Той добави, че ако третият мандат дойде при него, ще разговарят с всички партии, без ДПС и ГЕРБ.

„Може да имаме правителство, което обединява всички партии, които не искат да работят с ГЕРБ. Ако президентът даде третия мандат на нас, ние ще поканим останалите на разговор. Ние не говорим с ПП или „Величие“, а с избирателите. Въпросът е, че избирателите им (на „Величие“) не са гласували за това техните избраници да правят правителство с ГЕРБ и ДПС. Това е фундаментално ясно“, каза Костадинов.

„Разбира се, че с другите партии имаме разминавания. Като не можем да доближим различията си, ще попитаме избирателите чрез референдуми. Такива решения можем да приложим за всички проблеми, по които нямаме съгласие“, коментира той.

Костадинов заяви, че няма проблем да се отиде пак на избори.

„Аз не се плаша от избори, защото когато има избори, значи има демокрация. Ако няма избори, няма свобода. Така че не се притесняваме“, посочи той.