Столичният район „Лозенец” има славата на едно от най-хубавите места в София, но има много проблеми. Това каза в предаването „Лице в лице” новоизбраният кмет Константин Павлов – Комитата, издигнат от „Демократична България”.

Той спечели балотажа с голямо мнозинство срещу досегашния кмет от ГЕРБ Любомир Дреков.

По думите му кварталите „Кръстова вада” и „Витоша” са срам за местната администрация. „Състоянието на градската среда там е унизително за жителите. Презастрояването и местата в детските градини бяха посочени като проблем при срещите ми с граждани”, допълни той.

Павлов коментира информацията, че се подготвя строеж на нов небостъргач в сърцето на „Лозенец”, в близост до придобилия скандална слава „Златен век”. Той посочи, че за него е недопустимо изграждането на високи сгради в този район, защото се влошава качеството на живот в квартала.

„Транспортната инфраструктура е напрегната, стават задръствания, представете си да се появят нови небостъргачи, положението ще стане нетърпимо. Ще се запозная изцяло с документацията за тези строежи. Всичко, което ми е разрешено по закон – ще го публикувам, за да бъде широкодостъпно и да се види дали законът не е заобиколен”, каза новия кмет на р-н „Лозенец”.

Павлов заяви, че първата му битка ще бъде за бюджета. Той каза още, че се надява да се сработят с общинските съветници в столицата, за да подобрят начина на живот в района.

Според него не се е затвърдило усещането, че „Демократична България” е софийска партия, въпреки че най-видимият резултат на партията е в столицата.