Продължаваме промяната“ напуснаха пленарна зала, заради вкарването в Изборния кодекс на т.нар. броячки на бюлетини, предложени от ДПС. Това заяви в предаването „Лице в лице“ Кирил Петков.

Това, което се случва в момента, е пълен хаос. Опитват се изцяло да разфокусират това, което се случва в пленарна зала, с една единствена цел – да вкарат в Изборния кодекс хартиената бюлетина. Явно целта им са местните избори, където им е силата. Там те са царете на невалидните бюлетини. Ето защо ние излязохме от пленарна зала – не можем да сме част от това престъпление, което се случва в момента“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Сканиращите машини бяха предложени от ДПС преди около две седмици. Тогава от движението обясниха, че по този начин ще се елиминират два основни проблема - невалидните бюлетини и подправените секционни протоколи. От „Продължаваме промяната“ обаче се заканиха, че няма да им позволят да прокарат това безумие.

Кирил Петков призова да се защити демокрацията и хората да излязат на протеста тази вечер. Според него е брутално да се цензурира дебата за връщането на хартиената бюлетина в Народното събрание.

Вижте какво още каза той във видеото.