„Това, че колегите от парламентарната група на Обединените патриоти са решили да пропуснат консултациите при президента не е нито бойкот, нито демонстрация“ , заяви в предаването „Лице в лице“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. ВМРО и НФСБ отказаха да участват в консултациите с Румен Радев за предстоящите парламентарни избори.

„От ВМРО отказахме да проведен консултации с президента, защото няма смисъл да се участва. От тези консултации не излезе нищо“, заяви той.

„Изключително право на президента е да насрочи дата за изборите, след като веднъж си обявил една дата без консултации, явно е, че каквото и да кажат парламентарно представените партии, това няма никакво значение“, коментира той. 

Според него ситуацията около пандемията е тема на здравните власти, а не на партиите. 

Каракачанов посочи още, че според него да се обсъжда с извънпарламентарните партии какви законови промени трябва да се направят е малко несериозно. 

По думите му законодателни инициативи 2 месеца преди изборите не се правят. „В България практиката показва, че законодателството се променя малко преди изборите - това не е нормално“, каза още Каракачанов.