Смятам да обединявам българските граждани зад определени каузи, не дадени партии. Това каза кандидатът за президент Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ.

Той добави, че преди кандидатирането си е имал среща с Бойко Борисов, който го е уверил, че няма никакви условия, за да получи подкрепата на партията.

„Гражданите очакват да успокоим обстановката, да има работещо правителство и парламент. Не виждам проблем да получа подкрепа от привърженици на БСП, ДПС и ГЕРБ. Искам да съм президент на всички граждани“, обясни Герджиков и добави, че предизборният му щаб си е негов личен и няма нищо общо с ГЕРБ.

„Президентът не трябва да назначава служебно правителство, това трябва да е изключение, не трябва и да е инженерът на някакво правителство. Трябва да е помирителят, да даде шанс да се разберат по между си. Това е работа на партиите, не сме президентска република. В последните месеци може би така се случи, а може би така го направиха“, коментира кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ.

Според него е важно да се опитаме да излезем от политическата криза, за да излезем от всички останали.

„Трябва да се стопят разделителните линии и да продължим напред, да се опитаме да обрисуваме една визия за бъдещето, която всички да приемем. Това е моята работа, ако бъда избран за президент.“

По думите му е важно не да се сочи с пръст кой е корумпиран, а да оправим правилата.

За главния прокурор Герджиков коментира, че вероятно е спорна личност след всичките протести, на които сме станали свидетели.

„Но ако го сменим утре, дали ще имаме промяна съдебната система или реформа. Съдебната реформа ще продължи да е проблем, трябва да намерим начин да се избират всички съдии прозрачно“, добави той.