Националистически съюз "Крепост Европа" от европейски крайнодесни формации беше учреден в София по идея на Български национален съюз вчера.

Лидерът на БНС Звездомир Андронов коментира в "Лице в лице", че „фашизъм“ вече е изкривена дума, а съюзът, който те са учредили, няма нищо общо с това.

Той ще е един съюз, под чиято шапка ще се обединят всички формации, които развиват подобна дейност в останалите европейски държави, обясни Андронов. 

Членовете са крайнодесни формации от Германия, Франция, Чехия, Полша и Унгария. Целите са спасение на Европа от гибел, а задачите са пълно ликвидиране на влиянието на Марксизма, Ционисткото лоби, масонството, левите партии и организации, джихадистките групи.

Андронов уточни, че новата формация е по-скоро от наследници на българските националисти:

„Това, което учредихме, не е свързано с историята, учредихме съюза с организации, които развиват същите дейности в своите държави, а целта е да засилим нашето сътрудничество и координация, тъй като нашите противници работят на глобално, европейско ниво и ние да можем да се противопоставим по този начин. Ние сме наследници на българските националисти между двете световни войни”, обясни лидерът на БНС Звездомир Андронов.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!