Националистически съюз "Крепост Европа" от европейски крайнодесни формации беше учреден в София по идея на Български национален съюз вчера.

Лидерът на БНС Звездомир Андронов коментира в "Лице в лице", че „фашизъм“ вече е изкривена дума, а съюзът, който те са учредили, няма нищо общо с това.

Той ще е един съюз, под чиято шапка ще се обединят всички формации, които развиват подобна дейност в останалите европейски държави, обясни Андронов. 

Членовете са крайнодесни формации от Германия, Франция, Чехия, Полша и Унгария. Целите са спасение на Европа от гибел, а задачите са пълно ликвидиране на влиянието на Марксизма, Ционисткото лоби, масонството, левите партии и организации, джихадистките групи.

Андронов уточни, че новата формация е по-скоро от наследници на българските националисти:

„Това, което учредихме, не е свързано с историята, учредихме съюза с организации, които развиват същите дейности в своите държави, а целта е да засилим нашето сътрудничество и координация, тъй като нашите противници работят на глобално, европейско ниво и ние да можем да се противопоставим по този начин. Ние сме наследници на българските националисти между двете световни войни”, обясни лидерът на БНС Звездомир Андронов.

Вижте целия разговор във видеото.