Диригентът Йордан Камджалов е запознал Николай Марков и Ивелин Михайлов, каза самият той в предаването „Лице в лице“.

Камджалов обясни, че Марков е искал запознанството с Михайлов. Срещите му с първия се броели „на пръстите на едната ръка“, а с Михайлов първоначално каза за една среща преди 10 г. След това се сети за втора през последната зима, а впоследствие бе подсетен, че го е поканил и като лектор в академия.

На 5 юли пред bTV бизнесменът Ивелин Михайлов обяви, че е бил потърсен от Николай Марков през март.

"Полковник Марков ме потърси през март заедно с Йордан Камджалов и казаха, че имат идея да се помогне на страната. Аз казах, че ще помогна, но не искам да съм политик и да съм вътре в парламента", обясни Михайлов по повод създаването на "Величие", която беше изненадата на последните парламентарни избори и влезе в парламента.

Понастоящем Марков и Михайлов са в публичен конфликт. Парламентарната група на „Величие“ се разпадна, а преди това Михайлов обяви, че на депутати е бил оказван натиск от ГЕРБ за подкрепа на правителство, която в крайна сметка не беше получена.

Чрез Николай Марков обаче Виктория Василева е предложила на Михайлов да бъде подкрепена кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на парламента.

Камджалов призова двамата да се разберат „като мъже“, а не през медиите. Описа Михайлов като „практичен, говорещ за работа и действия, неспокоен и работохолик“.  

Според него с „погрома“ на „Величие“ е даден тон на сгромолясването, като поиска цялостно сгромолясване на настоящата партийна система.

„Нека след „Величие“ се разпаднат всички. Идеята е „да се докосне дъното и да се постигне отскок“, каза Камджалов. 

Попитан дали би подкрепил нов проект на Ивелин Михайлов, той отговори отрицателно. Не искал и да е част от „Величие“.