Ако зад това ново бъдещо управление няма парламентарно мнозинство, което има необходимите гласове да промени законите, няма как да стане промяната. По-скоро мисля, че отиваме към нови избори. Това каза в предаването "Лице в лице" предприемачът Иво Прокопиев.

"Според мен лицата в кое да е управление не са най-важното, има изключителни фигури и професионалисти, които сами по себе си могат да променят хода на една или друга политика. Това, което повече ме притеснява, е това, което видяхме току що в репортажа от парламента. За 20 минути няма как да бъдат обсъдени всички сериозни реформи по разграждане на модела, за който всички говорят напоследък – на завладяната държава. Те само не могат да изброят имената на завладените регулатори и законите, които стоят зад тях и трябва да се променят за 20 минути. Това не ме кара да съм оптимист", допълни той. 

Той беше категоричен, че не е говорил никога с Борисов за министри.

„В България има два кръга, две общности, които са доста видими в последните 10-15 години. Едните са тези, които искат да ползват и да усвояват европейските и въобще публичните ресурси за себе си, а другият огромен кръг, в чийто център може би стои Капитал като медия, са хората, които искат в България да има правила, законност, всички, които могат да правят бизнес и да поемат риск да го правят, за да може икономиката и обществото да се развиват. Това са идеологическите измерения на тези два кръга и те в някакъв смисъл постоянно се сблъскват, защото ние виждаме, че във всеки един момент, когато се появи публичен опонент на този порочен модел на завладяната държава, на завладените институции и регулатори, той веднага бива персонално атакуван и изолиран с цялата репресивна и медийна мощ, с която тази завладяна държава разполага".

Прокопиев заяви, че Кирил Петков не е номинация на кръга „Капитал”.

„С него се познаваме, но съвсем бегло, той е автор на Капитал и участва в икономическите конференции, в които изнасяше много интересни доклади за икономиката”.

Никога не съм слагал напред моите лични интереси в бизнеса, допълни Прокопиев.

"През целия период, в който съм се занимавал с публична дейност, единственото, което ме е водило, е как можем да променим средата и тя да стане по-привлекателна и за българските, и за чуждите инвеститори", каза предприемачът.

Цялото интервю гледайте във видеото.