„София е сложена на масата на ротацията. Това не е справедливо към града“, каза в предаването „Лице в лице“ Иван Таков, общински съветник в Столичната община от местна коалиция „БСП за България“.

„Бяхме сами в битката си в съда. Сега не само Борисов, но и други лидери се сетиха, че има проблем с изборите и може би волята на хората не е отразена“, добави той.

„Трябва да разграничим работата на Столичния общински съвет и делото за изборите, което водим. Вече не говорим за проблемите на столицата и на софиянци. Говорим за избор на председател и нови избори. Кой има полза от това? Три месеца имаме безконтролна общинска икономика, дружества и безконтролна администрация. Общинският съвет е този, който упражнява контрола. Това обслужва досегашното статукво в София, защото не се случват никакви промени. В последните три месеца полагаме сериозни усилия и е много тъжно, че Столичният общински съвет се превърна в своеобразен тепих на мазни пехливански борби и на дребни партийни сметки. Това не е честно към избирателите и гражданите“, подчерта Таков.

„Ту ГЕРБ не участва в разговорите, ту ПП-ДБ са сърдити, защото са най-големите. Ту ИТН участва, а „Възраждане“ щели да бъдат опозиция. Генезисът не трябва да се търси в общинските съветници. Партийните централи имат интереси“, допълни общинският съветник.