Смъртта на Стефан Данаилов е загуба за нацията. Това каза неговият близък приятел и актьор Иван Налбантов в студиото на "Лице в лице". Той не скри, че в първите минути след трагичната новина не е могъл да спре сълзите си. 

След продължително и тежко боледуване тази нощ почина Стефан Данаилов. Легендата на българските кино и театър издъхна на 76-годишна възраст.

„Такъв артист не се ражда всеки ден, дори за десетилетия, осанката, очите, усмивката, обществената ангажираност, всичко това е Стефан. Той беше неповторим, незаменими хора няма, но неповторими има и той беше именно такъв”, каза Налбантов.

Актьорът обясни и че Стефан Данаилов е пренебрегвал всички препоръки на докторите и е играл на сцената с количка, защото „такива хора са истинските артисти”, обясни Налбантов.

Той си спомни и разговорите му със Стефан Данаилов на тема БСП:

„За него това беше идеализъм, той вярваше в социалистическия идеал. Той по-малко се чуваше, но повече работеше”, сподели Налбантов.

Стефан Данаилов обичаше целия български народ и любовта беше взаимна, каза Налбантов и призна, че в първите минути на трагичната новина не е могъл да сдържи сълзите си.