Очакваме ДПС да бъде забранено като политическа партия, защото не отговаря на българската конституция, която забранява създаването на партии на верска и етническа основа. Това обяви Искрен Веселинов от ВМРО в предаването „Лице в лице“. По-рано през деня от партията организираха протест пред централата на ДПС срещу изказване на лидера на движението Мустафа Карадайъ по времи на визита в Турция.

Той припомни, че според Конституцията България е еднонационална държава. „Тук всички сме българи, етническите различия са нещо хубаво, но това не трябва да поставя под въпрос единството на нацията“, отбеляза Веселинов.  

„Имаме завръщане на кадри на ДПС в администрацията със служебното правителство. Призовавам президента да преосмисли назначаването на активисти на ДПС в областните администрации и да насочи дейността на българските служби за сигурност към ДПС. Да събере доказателства за противоконституционния характер на движението“, каза още Искрен Веселинов.

По думите му тези политици, които взеха рашенеието за неограниченото гласуване в Турция, са съучастници в националното педателство на Карадайъ.

„Заявленията за гласуване в Турция вече са толкова, колкото във всички останали страни“, отбеляза Веселинов.   

„Ще се опитаме да ограничим влизането на гласоподаватели на ДПС от Турция на изборите – обявяваме блокада на границата и осуетяваме влизането на кервани от автобуси на наша територия“, каза още Искрен Веселинов.