„Аз искам да използвам възможността да призова президента Радев, понеже имам основание да смятам, че той е запознат с онова, което пиша. Имам документални основания да смятам така. След като той се интересува от моето мнение, искам да му препоръчам да напусне тази фалшива теза за това, че България ще бъде въвлечена във война, ако помогне с това, което имаме (на Украйна)“, заяви журналистът и международен анализатор Ива Инджев в „Лице в лице“.

„Ние нямаме много, но това, което им е изключително необходимо, животоспасяващо е, разбира се, България е най големият производител, може би, в света на муниции от съветски тип, а това е оръжието, с което са предимно въоръжени украинците, затова е важно, а освен това е важно и като позиция. Ако Корнелия Нинова има причина да слага червени линии в това отношение, защото тя се бои, че всеки един момент, ако се разпадне коалицията, отива на избори и ще загуби путинофилския вот, то президента Радев не му предстоят отново президентски избори. Нека да се отдели от тази позиция. Това е моят апел“, допълни Инджев.

„Имам и друг апел, тъй като много се спекулира и това е една много голяма дезинформация, защото чух, че би могло да се възстанови някакво евроатлантическо мнозинство, ако БСП нали се отстрани от коалицията, пак да се върнат ГЕРБ на власт. Нещо сте се объркали. (…) Ние го виждаме в Софийския парламент. Там има евроатлантическо мнозинство. Къде е знамето на Украйна пред фасадата на българското кметство? Знаете ли, че в Париж за първи път във вековната история на парижкото кметство сложиха украинско знаме на фасадата, знаме на друга държава? Айфеловата кула се оцветява в жълто и синьо, Бранденбургската врата в Берлин се оцветява в жълто и синьо, руското посолство във в Лондон се оцветява в жълто и синьо“, каза Инджев.

Журналистът смята, че Бойко Борисов е „съучастник“ и е помогнал на Путин да започне тази война, изграждайки газопровода „Турски поток“.

Вижте целия разговор във видеото.

  • Руският министър на отбраната: Няма нужда да използваме ядрени оръжия в Украйна
  • Лийв Шрайбър на визита в Украйна: Не спирайте даренията 
  • Шойгу и Гутериш разговаряха за Запорожката АЕЦ
  • Нова серия от взривове в Крим (ВИДЕО)
  • Украйна удари щаб на руската частна армия „Вагнер“
  • 42 държави призоваха Русия да предаде контрола над АЕЦ „Запорожие“ на Украйна
  • Полша обмисля да спре издаването на визи за руснаци
  • 10 руски самолета са блокирани в Германия вече шест месеца 
  • Украински министър: Русия блокира достъпа до лекарства
  • Загинали и ранени при нови руски удари в Краматорск и Запорожие