„Големите каузи са свобода, законност и модернизация“, каза лидерът на коалиция „Демократична България“ в предаването „Лице в лице“.

Той добави, че те минават през съдебна реформа, електронно управление и реформирането на правовия ред. „Законът трябва да важи както за премиера, така и за последния овчар на село“, каза Иванов.

Той определи ГЕРБ като „асфалтополагаща и стиропоролепяща фирма“. „Европейските пари, които идват, 60% искаме да ги инвестираме пак в асфалт и стиропор. Не защото не трябва да има такова изграждане и саниране, а защото това е най-лесният начин да се краде“, допълни Иванов.

По думите му „Демократична България би вложила тези пари в образование и човешки капитал.

Относно видеонаблюдението Христо Иванов каза, че именно управляващите трябва да имат най-голям интерес това да се случи, за да докажат липсата на манипулации на вота.

„ЦИК прави спънки по всякакъв начин. Аз не мога да си представя нищо по-нормално. Въпреки това ЦИК и мнозинството водят кръстоносен поход срещу нашите усилия“, каза Иванов.

Относно доклада на Държавния департамент на Съединените щати, Христо Иванов каза, че е ясно, че главният ни прокурор е структурно безконтролен. „Там където има безконтролна власт, има безконтролна корупция. Колко време трябва да сме в едно състояние на национална ограничена вменяемост и да се чудим защо докладите са такива“, каза още лидерът на „Демократична България“.

Той коментира и поведението на премиера Бойко Борисов, който от шест месеца не е дал нито една пресконференция. „Трябва да отговори на въпросите, а не да си говори с производители на биволско мляко. Това е фарс. Кандидат за премиер на европейска България, който не участва в нито един дебат и не е дал нито едно интервю“, допълни Иванов.