За да не бъдем под унизителен мониторинг, трябва да има реформа на прокурата, каза в предаването "Лице в лице" Христо Иванов – бивш министър на правосъдието и съпредседател на "Демократична България".

"Унизително е така да наблюдават България като малко дете. Не трябва да се опитваме да се измъкнем по втория начин от мониторинга на Европейската комисия" - така Христо Иванов коментира срещата на премиера Бойко Борисов в Брюксел с Франс Тимерманс, на която освен поста председател на ЕК е обсъден и въпросът с наблюдението на правосъдната ни система и борбата с корупцията.

"Правосъдието не добро и хората не са доволни", допълни още Христо Иванов. "Мониторинга няма как да бъде премахнат на фона на "ЦУМ гейт", "Апартамент гейт" и скандалите с продажба на паспортите. Докато от ЕС не видят реални резултати, няма да подкрепят премахване на мониторинга", коментира Христо Иванов.

"Данаил Кирилов да си подаде оставката, защото мониторинга няма да отпадне", призова съпредседателят на "Демократична България".