„Оставеното от „Продължаваме промяната“ не би могло да бъде преживяно – това се усеща от цените на горивата, на храната, на газа, на дървения материал. Няма сфера, която да е наред“.

Това коментира в „Лице в лице“ председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

„От 1 октомври, евентуално, ще има технологични количества през интерконектора с Гърция. Това са тези, с които продухват тръбата. Това не означава пълноценни доставки“, посочи той.

„Благодарение на ГЕРБ се строи интерконеткорът с Гърция. Имаме интерконеткор със Сърбия и Румъния. Благодарение на ГЕРБ България стана фактор на картата на газопреносните доставки за Европа. Благодарение на Кирил Петков имаме едни обещани два танкера, разтоварени в Турция или Гърция, които отново чрез посредници се продават. Благодарение на Кирил Петков имаме фактури за 200 милиона“, допълни Георгиев.

Според него целият останал газ, освен този от Азербайджан, е руски, но е закупен през посредници.

„Защо година и половина институцията, която е длъжна да събира доказателства, да ги предава в прокуратурата, да следи за това дали има извършени престъпления – МВР, не го прави?“, добави той и посочи, че според него Бойко Рашков е "разпънал" чадър над правителството на Кирил Петков.