Всички бизнеси са потърпевши в момента заради пандемията, а помощта от държавата не е достатъчна. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ Гена Събева, председател на браншовите организации на БТПП.

Много повече бихме изкарали, пропуснати ползи има за цяла година, 3000 или 10 хиляди лв. не могат да помогнат на малка фирма да плаща наеми, заплати, има много разходи, добави тя.

Събева обясни, че спестяванията на хората са се увеличи, защото те не харчат.

„Хората спряха да наемат зали за малки партита, спряха да ходят по заведения, не наемат кетъринг, спестяванията се увеличават, вместо да  ги вкарат в икономиката“, добави председателят на браншовите организации на БТПП.

Тя открои и някои бизнеси, които по време на пандемията все пак са успели да се развият.

„Фирмите, които посредничат при получаване на държавни пари, печелят много от това. Ремонтите и хората, които правят домашни интериори и продават продукти за дома, просперират в пандемията, явно защото хората си седят вкъщи и забелязват какво може да се подобри“, обясни Събева.

Тя заяви, че сега са се обединили 32 фирми, за да си помагат и си правят онлайн срещи всеки вторник сутрин.

„Това е единствения начин да се спасим – нов тип маркетинг чрез препоръки. Опознаваме се, представяме се и казваме какво търсим, фокусирали сме се в областта на индустрията, обслужваме я. Целим да достигнем до своите клиенти по различни начини,  чрез строителство на индустриални предприятия, финансови анализи, европроекти“, обясни Събева.

Вижте целия разговор във видеото. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!