Българската армия никога не би предприела действия за организиране на държавен преврат, всеки от военнослужещите се е клел да служи на отечеството. Това каза кандидатът за евродепутатът от ВМРО ген. Димитър Шивиков в студиото на „Лице в лице”.

Според него е възможно да стане евродепутат, макар и да е на 5-то място в листата, понеже има преференции. Той бе категоричен, че се е съгласил да е в листата на ВМРО, защото политиките им се припокриват с неговите.

Той коментира и създаването на единна европейска армия.

Ако се изходи от опита на НАТО, където няма абсолютно припокриване на критериите и съвместимостта между  всички армии, ще е дълъг и продължителен процес, заяви Шивиков.

Снимка: bTV

Относно логото на „Воля – Българските родолюбци”, което, според Шивиков се припокрива с това на Военновъздушните сили, той бе категоричен, че противоречи на закона.

„Има наредба номер 20, относно обозначаването на Военните въздухоплавателни средства. Другото е, че при гласуването на модернизацията и придобиването на многоцелеви изтребители за нуждите на ВВС, „Воля” не подкрепи, но след това, тръгват в предизборната кампания с военен знак. Да, ЦИК излезе с решение. Но това влиза в противовес със Закона за отбраната и въоръжените сили, който гласи, че военнослужещи да се наместват пряко в предизборния процес е в противоречие с чл. 182 и чл. 183”, коментира още ген. Шивиков.